Hiša Planina
149.000,00 €
Hiša 8 sobno 221,9 m² Gradnja: 1835 Adaptirano: 1981
Podroben opis nepremičnine

Razkošna, prostorna in razgibana hiša, z ogromnim potencialom, velikosti 221,9 m2 (dejanska kvadratura je večja) v naselju Planina pri Postojni.


Razporeditev prostorov:


pritličje: po hodniku levo: prostoren hodnik, jedilnica in dnevna soba v enem, kuhinja, kopalnica, ločen wc, dve garaži, drvarnica, kurilnica in še ena kopalnica.


Po hodniku desno: hodnik, kuhinja z jedilnico in dnevna soba v enem, kopalnica, kurilnica, shramba.


nadstropje: velik hodnik, 8 spalnic, wc, neizdelana kopalnica, manjši balkon.


mansarda:  odprt in neizdelan prostor, ki ga je možno spremenit v čudovito stanovanje oz bivalni prostor.


Dodatno o nepremičnini: spodnji del hiše (pritličje) je bivalen in ima tudi ogrevanje na drva in/ali olje. Voda se greje na bojler.


Streha in fasada sta bili zamenjani leta 1981, dimniki so novi, zamenjana pa so bila tudi nekatera okna. Hiša je potrebna obnove in nudi možnost izdelave stanovanj oz je odlična priložnost za izdelavo apartmajev za namen oddajanja.


Hiša ima prav poseben čar razkošne in prostorne meščanske hiše. V pritličju so v enem delu višji stropovi, kar še poveča občutek prostornosti.


Kljub letnici gradnje in dejstvu, da je hiša že več let prazna, v hiši ni vlage. Pod hišo je velika klet (dva kletna prostora), v kateri je tudi cisterna za olje.


Hišo se lahko spremeni v dvostanovanjsko oz na tem območju je dovoljena tudi sprememba namembnosti v hotelsko (nastavitveno) ali/in gostinsko dejavnost.


Dostop je urejen po občinski cesti. Parcela je manjša, tako da ni veliko dela z urejanjem okolice.  Parkiranje je mogoče ob hiši.   

 

Lokacija je odlična za vse, ki radi bivajo v naravi in so kljub temu blizu vse infrastrukture. Nedaleč pa je tudi avtocesta.


Lastništvo je urejeno, hiša je na voljo takoj.


Priključki: elektrika, voda, kanalizacija, internet – v hiši je kabel, v naselju je optika. V hiši sta dva števca za elektriko in vodo.


Opremljenost: Oprema, ki je v hiši lahko ostane oz po dogovoru.


Pogoj nakupa: kupec prevzame plačilo davka na promet nepremičnin v višini 2% od pogodbene vrednosti.

Kontakt
Nina Rangus
Nepremičninska posrednica
00386 41 338 368
NEPREMIČNINSKA POSREDNICA
Nina Rangus

Nepremičninska posrednica – to je samo ena izmed številnih vlog, ki jih (tako kot vsi) opravljam vsak dan. Zagotovo je nekaj posebnega, drugačnega, velik izziv, zadovoljstvo, dinamika, svojevrsten čar. Najljubše pa mi je dejstvo, da lahko delo opravljam tako, kot sama želim, tako ...

Več